Vanaf 2026 is een (hybride) warmtepomp de eis voor het verwarmen van woningen. Dit betekent dat vanaf dan, bij vervanging van de traditionele cv, mensen moeten overstappen op een (hybride) warmtepomp.
Daarom is lage temperatuur verwarming nodig als je een (hybride) warmtepomp overweegt. Vaak wordt het afgiftesysteem niet meegenomen om de woning geschikt te maken voor lage temperatuur verwarming. Dit resulteert in comfortproblemen en zorgen voor veel ‘after sales’ problemen met consumenten onder installateurs.
Tip #1 - voorkomen is beter dan genezen
Om dit te voorkomen moeten radiatoren en convectoren meer vermogen hebben om op lage temperatuur te kunnen verwarmen. Bij lage temperatuur verwarming is de temperatuur van het water dat naar de radiatoren gaat veel lager dan bij een gewone centrale verwarming. Een verschil van vaak wel zo'n 30 graden Celsius. Met lage temperatuur verwarming is dus minder gas nodig om jouw woning te verwarmen. Mogelijkheden zijn om hoge investeringen te doen in lage temperatuur radiatoren/convectoren of vloerverwarming. Maar in de praktijk blijkt dat de hoge investering van een LTV-afgiftesysteem naast de aanschaf van een warmtepomp financieel niet haalbaar is. Bovendien willen consumenten eerst besparen op gas alvorens ze een warmtepomp overwegen.
Tip #2 - Haalbaarheid waarborgen
In de bestaande bouw zijn 4,4 miljoen woningeigenaren die momenteel op hoog temperatuur verwarmen. Om de haalbaarheid te waarborgen deze woningen te verduurzamen is ClimateBooster erin geslaagd om een product te ontwikkelen dat bestaande radiatoren/convectoren betaalbaar geschikt maakt voor lage temperatuur verwarming. Hierdoor kan de consument nu besparen op gas en heeft hij een toekomstbestendig afgiftesysteem i.c.m. een (hybride) warmtepomp.
"Relatief kleine ingrepen kunnen al voldoende comfortverbetering geven. Door bestaande radiatoren te voorzien van radiatorventilatoren." – Gawalo 2023
Tip #3 - ClimateBooster maakt bestaande radiatoren warmtepomp-ready
De producten van ClimateBooster zijn namelijk getoetst door de Universiteit van Twente en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De resultaten van het onderzoek laten zien dat in een gemiddeld jaren-70-woning een gas besparing van 20% behaald is. Na waterzijdig inregelen kan dit oplopen tot 35%. Dit komt door een geforceerde convectie en verbetert de warmteoverdracht van de bestaande radiatoren in de ruimte. Hierdoor neemt het vermogen van de radiator toe. Dit zorgt voor een verlaging van de retourtemperatuur waardoor de ketelefficiëntie verbeterd. Ook kan de aanvoer temperatuur met minstens 15 º C omlaag met behoudt van vermogensafgifte. Dit maakt bestaande radiatoren warmtepomp-ready. Daarnaast liet het onderzoek zien dat bij slechte hydronische balancering (waterzijdig inregelen) ClimateBooster onmisbaar is met behoud van aanwezige hoge temperatuur radiatoren/convectoren om comfort-problemen bij bewoners te voorkomen i.c.m. een warmtepomp.
Types ClimateBooster
De Radiator Pro is op elke maat verkrijgbaar, tot een maximale lengte van 300 cm. Deze past onder elke 2- of 3-plaatsradiator. Ook radiatoren met een midden- of onder aansluiting kunnen voorzien worden van een Radiator Pro met een op maat gemaakte uitsparing.
De Convector Pro Canal is toepasbaar op convectorenputten. Deze wordt standaard geleverd in modules van 50 cm. De modules kunnen onderling worden verbonden tot een max. aantal van 6 modules. De Convector Pro Wall is geschikt voor vrijstaande- en aan de wand hangende convectoren. Net als de Canal wordt deze bovenop de convector geplaatst en worden onderling verbonden tot een max. aantal van 6 modules.
Climatebooster is de meest betaalbare oplossing voor LTV verwarming
Ben je nou aan het oriënteren voor een warmtepomp of is de warmtepomp nog een stap te ver weg. ClimateBooster maakt altijd lage temperatuur verwarming in jouw woning mogelijk en is daarom een toekomstbestendige 'no-regret' oplossing. Zowel voor gas besparen als warmtepomp-ready worden. Dat is direct gas besparen en warmtepomp-ready worden!
Comentarios